Weinig rompslomp bij interimprojecten

Wubbo Velvis, Financieel Directeur Wärtsilä

Wärtsilä is een Finse onderneming met vestigingen in zeventig landen en in totaal 18.000 medewerkers. De corebusiness is verkoop en onderhoud van voortstuwingsproducten voor de scheepvaart. Daarbij valt te denken aan motoren, scheepsschroeven en besturingssystemen. Wubbo Velvis is Financieel Directeur voor Wärtsilä Nederland. Sinds 2005 zijn er altijd wel een of meer ‘Laudammers’ aan het werk bij Wärtsilä.

Velvis: ‘Wij zijn als bedrijf enorm in beweging, dit komt voor een deel voort uit de reorganisatie. Mensen vertrekken soms. Er zijn extra projecten of mensen zijn tijdelijk afwezig door bijvoorbeeld zwangerschapsverlof. Via Laudame vinden we snel de juiste persoon voor de juiste plek. Nu zijn er drie mensen aan het werk via Laudame, meestal gaat het om controllers en assistent-controllers.”

Velvis oriënteert zich af en toe ook wel bij andere bureaus, maar komt meestal weer uit bij Laudame: “De samenwerking is zo goed, dat mijn contactpersoon aan een half woord genoeg heeft. Laudame is een overzichtelijke, slagvaardige club, met een ongecompliceerde filosofie. Ze komen niet met een hele waslijst kandidaten. Laudame doet de selectie en draagt meestal maar één persoon voor. Weinig rompslomp voor mij dus. Laudame houdt rekening met de cultuur van onze organisatie, ik hecht aan de mentaliteit. Dat voelen ze heel goed aan.”