Medewerkers willen zich graag verder ontwikkelen

Ronald Ekkelkamp, Eigenaar Ekkelkamp Consultancy

Ronald Ekkelkamp is eigenaar van Ekkelkamp Consultancy. Hij geeft trainingen Projectmanagement aan medewerkers van Laudame. Ook verzorgt hij namens Laudame projecten bij opdrachtgevers. “Mijn ervaringen zijn in beide gevallen heel positief. De medewerkers van Laudame zijn zeer gemotiveerd. Een enthousiaste groep mensen die zich graag verder wil ontwikkelen”, zegt Ekkelkamp.

Hij geeft trainingen Projectmanagement, onder andere ter voorbereiding op het PRINCE2 foundation examen. “Alle medewerkers van Laudame die daarin interesse hebben, kunnen de training volgen. Deze biedt een heel goed houvast voor projectmanagement, of je nou grote of kleine projecten uitvoert, ongeacht het soort, de organisatie of het land waar het project wordt uitgevoerd. Ik geef deze training in twee etappes. De eerste etappe bestaat uit twee introductieavonden. Deze heeft als doel een goede basiskennis mee te geven van de terminologie van PRINCE2. We behandelen hierin het procesmodel, de thema’s en principes. Vervolgens heb je de keuze de tweede etappe te volgen; vijf verdiepingsavonden waarin we meer de details in gaan en aan de hand van een casus gaan oefenen. Na het volgen van deze vijf avonden ben je klaar voor het examen. Bij Laudame hebben dat vorig jaar bijna dertig mensen gedaan. Een slagingspercentage van 100%.”

Zelf is Ekkelkamp interim IT-manager en senior projectmanager (IPMA-B). Hij leidt op dit moment een groot internationaal project bij een Amerikaanse fabrikant van tapijttegels voor de Europese divisie. Deze fabrikant is marktleider voor de zakelijke markt. “Ik begeleid daar het programma met als doel de processen binnen de Europese organisatie te harmoniseren en tegelijkertijd ERP/CRM te implementeren. Een heel interessante opdracht omdat het internationaal is maar ook een brede scope heeft, onder andere finance, sales, logistiek, distributie en productie. Wat mij betreft een van de leukste opdrachten die je kunt krijgen…”