Laudame waakt voor gladde verkooppraatjes

Maarten Welkers, senior trainer/adviseur bij Schouten en Nelissen

Maarten Welkers houdt zich binnen Schouten en Nelissen bezig met bedrijfsinterne projecten, vooral gericht op de ontwikkeling van het menselijk gedrag. Hij traint, coacht en adviseert hij op het gebied klantgerichtheid, adviesvaardigheden en creatief denken. Ruim drie jaar werkt hij nu samen met Laudame. Hij ontwikkelde specifiek voor de interimmers van Laudame een trainingstraject. Deze bestaat uit 5 modules.

Welkers: “Die trainingen zijn erop gericht dat interimmers zichzelf duidelijker kunnen neerzetten, maar wel zonder hun ellebogen te gebruiken. Het gaat erom dat je adviserend naar de opdrachtgever toe kunt optreden, dat je meer een gelijkwaardige gesprekspartner bent.” Ook voor leidinggevenden ontwikkelde Welkers trainingen. “Ik merk duidelijk dat Laudame werkelijk oog voor de medewerkers heeft. Ze willen oprecht hun mensen naar een hoger plan brengen. Cursisten praten altijd vol lof over Laudame als werkgever, volgens mij is het een heel integere organisatie.”

Ook met de organisatie zelf heeft Welkers goede ervaringen: “Laudame is een heel prettige klant met wie je goed afspraken kunt maken. Wat mij aanspreekt in Laudame is dat ze heel respectvol met mensen omgaan. En waar veel detacheringsbureaus – mede door de financiële crisis - gestopt zijn met trainingen, gaat Laudame gewoon door. Dat zegt twee dingen: ze vinden het erg belangrijk om te investeren in hun mensen. En dat het goed gaat met het bedrijf natuurlijk.”