Laudame Financials Ontdek meer

Na ruim 15 jaar in de automotive industrie was Mischa Cohenno op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vond hij bij Laudame Financials, waar hij sinds december 2019 het team versterkt als senior business consultant. In dit artikel vertelt Mischa over zijn eerste maanden als business consultant en de mooie dynamiek tussen opdrachtgevers, interim financials en collega’s.

Hoe ben je met Laudame Financials in contact gekomen?

“Na ruim 15 jaar in de automotive industrie wilde ik iets anders en was ik op zoek naar een mooie rol waarin het bouwen aan een netwerk centraal staat. Daarom heb ik gereageerd op de functie van Business Consultant bij Laudame. Het verhaal en de inhoud van de rol spraken mij erg aan. Ik heb daarom eerst gebeld om wat meer informatie te krijgen en dit leuke gesprek leidde tot de kennismaking bij Laudame. Zo is het balletje gaan rollen.”

Wat sprak je aan in het verhaal van Laudame?

“Met name het kwaliteitsaspect waarbij het draait om het opbouwen van duurzame relaties met opdrachtgevers en interim financials. Tijdens de gesprekken met de mensen van Laudame over de functie voelde ik vrij snel een klik en werd mij duidelijk dat het verhaal over Laudame niet alleen een stuk tekst op papier is, maar dat het een wezenlijk onderdeel is waar de organisatie en mensen voor staan. Dat gaf mij heel veel vertrouwen en energie.”

Wat doe je nu als Senior Business Consultant?

“Zorgen dat onze opdrachtgevers structureel tevreden zijn en blijven over onze dienstverlening en de inzet van onze interim financials. Samen met de interim financials en het Interim Business Management team bieden we oplossingen voor capaciteitsknelpunten bij onze opdrachtgevers. Zij willen niet alleen dat hun probleem snel wordt opgelost, maar ook met een gedegen en adequate oplossing. Wij investeren veel tijd in het goed leren kennen van onze opdrachtgever. Bij aanvragen zorgt dat ervoor dat wij kunnen inspelen op hetgeen daadwerkelijk nodig is. Dat kan inzet zijn van professionals uit ons eigen team, maar wij hebben ook een mooi netwerk opgebouwd van gemotiveerde en kundige ZZP’ers waar wij uit kunnen putten. Uiteindelijk gaan wij iedere keer voor de perfecte match.”

Hoe zou je jouw eerste maanden bij Laudame omschrijven?

“Als een mooie periode. Dat begon eigenlijk al voor mijn indiensttreding. Ik had al regelmatig contact met mijn toekomstige collega’s en ben met Lex naar een event geweest om de sfeer te proeven en te beginnen met het opbouwen van relaties. Het ontvangst voelde dus als een warm welkom, zeker ook door het onverwachte, maar zeer gewaardeerde, bosje bloemen thuis. Wat volgde was een gedegen introductie om Laudame snel te leren kennen en daarna zo snel mogelijk het diepe in. Dat betekende vanaf het begin mooie en bijzondere intakegesprekken met kandidaten, het bouwen aan goede relaties met opdrachtgevers en een hele fijne samenwerking met collega’s.”

“Mijn belangrijkste conclusie is eigenlijk dat wat er is verteld en geschreven over de kwaliteit en werkwijze van Laudame ook echt in de praktijk wordt gebracht. Het is consistent en authentiek.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Uiteindelijk draait het erom dat de interim financial zich verder kan ontplooien binnen de opdracht en de opdrachtgever tevreden is over onze dienstverlening en inzet. Dat begint met enthousiasme over onze financial aan de ene kant en de uitdaging die er voor onze financial ligt aan de andere kant. Als dat leidt tot een plaatsing waarbij je de perfecte match ziet ontstaan, geeft dat echt een kick. Datzelfde geldt wanneer gedurende het traject blijkt dat onze toegevoegde waarde hoog wordt gewaardeerd. Voor en tijdens het traject werk je er volop aan om dat doel te verwezenlijken. Een ander leuk facet is het begeleiden van onze mensen tijdens de opdracht. Het voeren van de gesprekken met hen, maar ook met de klant, geeft mij veel voldoening en energie. Ook de afwisseling in het werk, dat je programma zomaar ineens op zijn kop gezet kan worden door twee acute aanvragen, zorgt voor afwisseling en uitdaging.”

Wat zijn je doelen de komende jaren?

“Het belangrijkste vind ik om mijn netwerk verder uit te breiden en de verdieping te zoeken bij mijn collega’s en opdrachtgevers. Wat speelt er, waar is behoefte aan en waar is ruimte voor groei en verbetering. Daarin is het wij-gevoel bij Laudame heel belangrijk. We zijn echt samen bezig om iets gaafs neer te zetten en resultaten te behalen.

Ook vind ik het belangrijk om meer inhoud te geven aan de begeleiding tijdens de opdracht. Tijd investeren om te zorgen dat onze mensen goed op hun plaats zijn en de opdracht succesvol kunnen invullen en tijd investeren in onze opdrachtgevers.”