'Alle begin is moeilijk?'

Tim, Interim financial

De zomer van 2016 betekende voor mij het einde van mijn studentenleven. Een hele mooie periode hield op te bestaan en ging over in een nieuwe uitdaging. Met de gedachte in mijn achterhoofd dat deze uitdaging hoogstwaarschijnlijk de langste in mijn leven zal gaan worden, ging ik op zoek naar een vliegende start in het zakenleven. Immers een goed begin is het halve werk. Deze vliegende start vond ik bij Laudame Financials. Ik werd door Laudame Financials gelijk in het diepe gegooid, waardoor ik mijn introductieweek niet eens kon doorlopen.

De 1e van oktober werd ik geplaatst bij een van de grootste multinationals ter wereld, namelijk Shell. Een corporate omgeving die totaal verschilt met de zo vertrouwde Woudenstein campus van de Erasmus Universiteit. Het doel van deze interim-opdracht was om in een zo kort mogelijk tijdsbestek een zo groot mogelijke jaarlijkse besparing te realiseren voor Shell. Het doel van de opdracht was duidelijk, de weg ernaartoe dynamisch. Na een week gewerkt te hebben bij Shell kwam ik tot een belangrijke conclusie: in een gecentraliseerde organisatie als Shell kun je maar op een manier resultaat behalen, namelijk continu door blijven drukken om je doel te behalen en een gezonde drive houden om goed te presteren. Mijn leerproces heeft een mooie groeicurve doorgemaakt, mede door de goede tips van Laudame Financials gecombineerd met de business insights van Shell. De begeleiding van Laudame Financials, de gezonde drive om te presteren en het streven om een maximaal resultaat te behalen, zijn mijns inziens de succesfactoren die zorgen dat Laudamers keer op keer in staat zijn om een 8 of hoger te scoren op de klanttevredenheidsindex. Deze factoren hebben bij mij in ieder geval gezorgd voor een kickstart in mijn carrière.

Met gepaste trots mag ik dan ook zeggen dat mijn opdracht bij Shell een succes is geworden. Met de reductie van het pc-aantal op de raffinaderij in Pernis en het administratief opschonen en verbeteren van de pc-database heb ik een jaarlijkse besparing van $ 360K kunnen realiseren. Ik denk dat Laudamers succesvol zijn door hun pragmatische aanpak, terwijl veel financials in bedrijven om ons heen een zogenaamde ‘Bureau Finance’-mentaliteit hebben. Ik geloof dat projecten succesvol worden wanneer financials achter hun bureau vandaan stappen om te begrijpen en te bekijken hoe de business werkelijk in elkaar steekt. Zo maakt Laudame Financials een verschil!