'De verschillende rollen van een interimmer'

Gerben, Interim financial

Gerben rondde vier jaar geleden zijn Masterstudie ‘financieel managers’ af. Nadat hij gewerkt had bij enkele ‘vaste’ werkgevers, kwam hij in 2007 in dienst bij Laudame. “Bij Laudame gaat het niet om een nummer, maar om een levend wezen met gevoel en interesses. Juist de persoonlijke aandacht en begeleiding is een belangrijk onderdeel in het interim-vak. Het gaat erom dat je kunt aangeven hoe het met je gaat, wat je graag zou willen en wat daarmee wordt gedaan.”

“De afgelopen jaren heb ik verschillende opdrachten vervuld bij tal van bedrijven. Hierdoor doe je telkens nieuwe ervaringen op, leer je elke keer weer nieuwe aspecten binnen een opdracht, en raak je breed georiënteerd. Deze ervaring kun je weer inzetten bij volgende opdrachten. Ook de bedrijven waar ik werkte, zijn zeer divers: van farmacieconcern tot bouwbedrijf en van non-profit-organisaties tot softwarebedrijven. Hierdoor ben je actief in de zakelijke dienstverlening, actief met fysieke goederenstromen, maar ook met maatschappelijke dienstverlening.”

Het spreekt Gerben ook aan dat hij bij ieder bedrijf weer een andere rol vervult. “Bij het ene bedrijf mag je even op de ‘winkel passen’, bij de volgende onderneming moet alles vanaf de grond weer worden opgebouwd (fix the basis) en bij weer een andere opdracht ben je meer vernieuwend bezig.”

Gerben vindt dat je met Laudame voor inhoud en kwaliteit kiest. “Het gaat er dan wel om dat je die effort er ook zelf insteekt. Jij kunt van een opdracht iets moois maken. En maak er dan ook elke keer een feestje van. Bij de ene opdracht lukt het wellicht niet, bij een volgende opdracht dubbel. Verder vormen we bij Laudame een team. Dit wordt onderstreept door tal van activiteiten die we als team doen, zodat je niet alleen op papier collega’s van elkaar bent, maar ook in de praktijk. Het is juist goed om als interimmers met elkaar ervaringen uit te wisselen en te delen. Dit kan tijdens een informele borrel, maar ook tijdens de vakinhoudelijke avonden die we onlangs gestart zijn.”