'Een fris en energiek team'

Aart, Interim financial

Sinds 2011 is Aart de Jong werkzaam bij Laudame Financials. Na een carrière als docent economie op een middelbare school was Aart toe aan een nieuwe uitdaging. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Laudame Financials.

Na vijf jaar omgang met jongelui wisselde hij zijn docentschap in voor een financieel-economische job bij een interim organisatie waarbij hij in veel verschillende keukens kon gaan kijken. Hij maakte een vliegende start en het interim vak beviel hem goed. Al snel startte hij met de opleiding Financial Controller, om zijn kennis te vergroten en in te spelen op de vraag van de markt. Aart vertelt dat hij inmiddels in de afrondende fase zit en alleen nog zijn scriptie moet schrijven.

‘Werken bij Laudame is zo’n verschil met het onderwijs. Het is een fris en energiek team van allemaal hoogopgeleiden tussen de 22 en 35 jaar. Dit werkt enorm prettig. Mensen die net zijn afgestudeerd en die zich snel verder willen ontwikkelen, komen bij Laudame werken, waardoor het een leuke, jonge club is’, vertelt Aart.

Groeien bij de opdrachtgever
Inmiddels heeft hij diverse opdrachten achter de rug. Momenteel is hij alweer een aantal jaren actief voor ProRail waar hij een enorme groei heeft doorgemaakt als senior projectcontroller. ProRail (wat eigenlijk de grootste spoorwegbouwer van Nederland is) heeft zo zijn eigen cultuur. ‘Als interimmer moet je hieraan wennen. Soms is het log en moet je de juiste contacten zoeken om verder te komen. Ook dat is een kwaliteit die een interim financial in zich moet hebben om de opdracht succesvol af te ronden’, aldus Aart.

Beoordeling naar prestaties
Voor Aart is Laudame echt de employer of choice. ‘Het is goed geregeld en de beoordelingen worden gedaan aan de hand van de prestaties die je levert. Dat spreekt mij enorm aan. Je inzet wordt beloond. Daarnaast zijn er heel veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zowel op vakinhoudelijk terrein, als persoonlijk. Dat spreekt mij erg aan’.

Goede adviezen
Voor jonge financials die starten bij Laudame heeft Aart veel goede adviezen. ‘Het is soms een sprong in het diepe. Je begint net met werken en je wilt laten zien wat je kunt. Dat is best even pittig in het begin. Het komt voor dat je opdracht ver weg is en dan sta je regelmatig in de file. Dit hoort erbij. Het is onderdeel van de dynamische periode die voor je ligt. Belangrijk is dat je goed contact houdt met de mensen om je heen. Collega’s op je opdracht, maar ook de business consultant die je begeleidt vanuit Laudame’. Een laatste belangrijke tip die Aart geeft, is: ‘Blijf vooral jezelf en blijf stevig in je schoenen staan!’.