Spelen op de boerderij - Teamwork bij Laudame Financials

‘Graag nodigen we jullie uit voor een actief event met het thema 'Het weiland in' bij Boerderij De Boerinn. Sportieve vrijetijdskleding en oude schoenen zijn aanbevolen voor alle onderdelen. Neem verder een set reservekleding en een handdoek mee. Na de activiteiten is er gelegenheid om te douchen.’​

Dit was de uitnodiging die ik een aantal maanden geleden ontving. Nog wat aarzelend liep ik afgelopen vrijdag met mijn collega’s het weiland in, wat zou ons te wachten staan? De groep werd in 3 teams verdeeld, elk met een captain: Team Gilles, Team Sjaak en Team Hans. Bijzonder genoeg waren de captains de 50plussers van het team. Was dit vooraf bedacht? Een Estafetterace over hooibalen was de aftrap. Mijn team kwam al snel op voorsprong en toen voelden we het al. We konden hier een fantastische teamprestatie neer gaan zetten. Deze polderchallenge zouden wij gaan winnen!

Een handdoek is geen overbodige luxe
De eerste onderdelen verliepen voorspoedig en sloten we droog en als winnaar af. Bij de tussenstand stond ons team bovenaan. Bij aanvang van het vierde onderdeel, waarbij we over een smalle mat een sloot over moesten rennen, stond iedereen elkaar wat aarzelend aan te kijken, willen we dit wel, dit wordt een nat pak...maar nadat Albert ons het goede (?) voorbeeld had gegeven, gingen velen hem na, vanaf de kant op de mat en... natuurlijk daarna de sloot in. Luid gejuich steeg op toen Marlieke droog de overkant haalde, het was dus toch mogelijk! Helaas raakten ook de meesten van onze teamleden – met uitzondering van Anton, Held! – te water. Nu snapten we waarom een set reserve kleding en een handdoek geen overbodige luxe waren...

Hoe gaan we het aanpakken?
De tussenstand is niet meer in gevaar gekomen. Hoe is het ons team gelukt om tot deze winnende prestatie te komen? Terugkijkend naar de opdrachten hebben we elk onderdeel van tevoren kort geanalyseerd. Hoe gaan we het aanpakken? Wie gaat wat doen en in welke volgorde? Het onderdeel waarbij wij als eerste aan de beurt waren haalden we de minste punten op, dat kon geen toeval zijn!

High performing teams
Bij het schrijven van deze blog kwam ik op de site van Effectory. In een artikel van Anouk Neele over teambuilding en bedrijfsuitjes las ik het volgende: Zogenaamde 'high performing teams' voldoen aan vier voorwaarden: ze hebben duidelijke doelen, ze stemmen taken goed op elkaar af, er heerst onderling vertrouwen en collega's benutten elkaars krachten.

Naast dit sportieve succes, was het tevens een succesvolle week met mijn S&S-team. Afgelopen week kregen we bericht dat er weer een match rond was. Hierdoor staan we nu al op hetzelfde aantal bemiddelingen als waar we 2016 mee afsloten. Een TOP-resultaat waar we trots op zijn en wat naar meer smaakt! Dit geweldige resultaat hebben we behaald door te focussen. Wij hadden aan het begin van het jaar de doelstelling om te voldoen aan de voorwaarden van het zogenaamde ‘high performing team’ waar Neele over schreef. Wekelijks worden de uitdagingen waar we voor staan besproken. We stemmen onderling af wie deze week volle bak gaat rennen voor welke opdrachtgever. We gunnen elkaar successen en zorgen daardoor als team voor blije gezichten bij opdrachtgever én kandidaat door het realiseren van de perfecte match.

Auteur: Matthea Tromp, recruiter bij Laudame Financials

Terug naar overzicht