Na jaren een nieuwe tegenstander in de finale van het Laudame beachvolleybaltoernooi!

Op vrijdag 8 november stond het 13e Laudame Financials Volleybaltoernooi met relaties op het programma. Het toernooi is uitgegroeid tot een populair bedrijfsevent met veel enthousiaste en fanatieke deelnemers.

Dit jaar was voor het eerst het team van rivaal Heerema niet aanwezig, waardoor de kansen voor alle teams weer open lagen.

Sterke teams met sportieve financials deden mee. Wärtsilä was weer van de partij, met hun enige, echte aanvoerster en er waren teams van Albron, Cyclus, Boskalis, Momentive, Railpro, Cordys en ProRail aanwezig. Laudame Financials was zelf ook afgevaardigd met drie teams, waarbij Laudame 1 natuurlijk de titel moest verdedigen.

Het toernooi werd gestart met een warming-up. Toen bleek al dat het voor sommige spelers nog niet zo gemakkelijk was om die bal over het net te krijgen. De eerste poule startte op drie velden. Iedere wedstrijd duurde zeven minuten en werd met veel enthousiasme en inzet gespeeld. Een aantal teams was aan elkaar gewaagd, andere moesten al snel het onderspit delven. De uitslagenborden werden goed in de gaten gehouden en strategieën werden opnieuw besproken.
Cordys maakte het ook spannend, maar greep net naast de finale en eindigde als derde. Verrassend was de performance van de nieuwkomer ProRail. Tactisch, snel, maar vooral bloedfanatiek. Goed voor een mooie vierde plaats in de ranglijst.

Albron, dat jarenlang tevreden moest zijn met een derde plaats, stond in de finale tegen titelverdediger Laudame 1. Na een spannende strijd waarbij de punten elkaar nauw opvolgde, werd de winnende smash gemaakt door Laudame 1.

Na afloop werd er genoten van een drankje en een heerlijk BBQ. De wedstrijden werden geëvalueerd; wat ging er goed en wat kan er volgend jaar zeker beter. Iedereen was het erover eens: het was weer een mooi toernooi. In 2014 zullen deze fanatieke teams zeker opnieuw aanwezig zijn.


 

Terug naar overzicht