Legaal jobhoppen

Dat doe je bij Laudame Financials. Donderdag 16 november vond de Laudame inhousedag van het najaar plaats. Een grote groep van 24 studenten kreeg in één middag alle ingrediënten mee van het finance- en interimvak. De meeste studenten zijn zelf nog zoekende in waar ze na hun studie willen werken. Vragen die studenten voor zichzelf hebben: Is finance echt wat voor mij? Welke kant binnen finance wil ik op? Tijdens deze dag werden onder andere die vragen beantwoord. We hebben verteld wie Laudame is, wat we precies doen en voor welk type opdrachtgevers we werkzaam zijn. Voor studenten een ideale gelegenheid om te ontdekken of ze in finance willen werken na de studententijd en of het interimvak en Laudame voor hun dan inderdaad de juiste keuze is.

De aftrap werd gegeven door Hein, Managing Director bij Laudame, die vertelde over het vak en de organisatie. Daarnaast kwam onze interim financial Leonie aan het woord over haar verschillende opdrachten en waarom ze voor Laudame heeft gekozen. Een belangrijke reden voor Leonie is dat ze zich snel kan ontwikkelen dankzij de opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. En dat het ook nog eens legaal is om in korte tijd ‘verschillende banen’ te hebben, omdat Laudame je werkgever is. Een argument waar de studenten zich goed aan konden relateren. Leonie vertelde enthousiast over haar verschillende rollen en dat ze enorm veel zin heeft in haar volgende rol als project controller. Wat voor haar daarnaast heel belangrijk is, is de sfeer bij Laudame. Een student vroeg zich af hoe je twee werkgevers kunt hebben en toch zo’n goed gevoel bij je Laudame collega’s kan hebben. Leonie: “Het is belangrijk om dit zelf te ervaren en daar ook zelf in te investeren. Als ik bij een uitje van Laudame kom of bij een intervisie bijeenkomst, dan voelt het echt als thuiskomen… ook al heb ik mijn collega’s al een tijdje niet gezien. Dit komt omdat we allemaal hetzelfde ervaren en allemaal tijdelijk bij een opdrachtgever werken.”

Na de presentaties en de pauze konden de studenten aan de slag met onze managementgame. Hier gingen ze vol enthousiasme en fanatisme in. De groep werd verdeeld in zes kleinere groepen en elke groep kreeg als opdracht mee om in hun organisatie dashboard enkel groene of gele ‘lampjes’ te krijgen, met daarbij een zo hoog mogelijke omzet. Dit lijkt makkelijk, maar blijkt in de praktijk een uitdaging. De studenten gingen gretig aan de slag, de ene groep nog fanatieker dan de andere. Uiteindelijk wist geen enkel team de doelstelling (geen rode lampjes en minimaal 8 miljoen omzet) te behalen, maar konden we toch een prijs uitreiken aan het team wat het meest in de buurt zat.

Na de game was het nog niet perse afgelopen. Want bij Laudame wordt er altijd achteraf goed geborreld in ons eigen café. Tijdens de borrel was er ook de gelegenheid om vragen te stellen aan Laudame interimmers of aan consultants en kreeg je meer informatie over afstuderen bij Laudame.

Een student vertelde na afloop: “Tijdens de inhousedag kreeg ik een veel beter beeld van wat het interimvak inhoudt en hoe Laudame als organisatie is. Het komende jaar ga ik erover nadenken wat dit voor mezelf betekent. Met Laudame Financials ga ik zeker in contact blijven.”

Ook wij kijken terug op een geslaagde dag. Wil je ook bij een inhousedag meer te weten komen over Laudame? Hou onze website in de gaten: binnenkort stellen we de datum vast voor de inhousedag in het voorjaar.

Terug naar overzicht