NieuwsNieuws feed

Effectief Performance Management

Resultaatgericht(er) sturen doe je niet zomaar en is zeker geen abc’tje. Ga maar na hoeveel er over dit onderwerp, in alle kleuren en smaken, gepubliceerd en gedoceerd wordt en hoeveel professionals er een baan in of taak aan hebben. Een goed werkend dashboard of goed werkende managementrapportage vertelt het succes of falen van de business en stelt de manager in staat om gericht bij te sturen. Helaas zijn veel rapportages en dashboards die van alles vertellen, indrukwekkend in elkaar gezet zijn, maar erg weinig inzicht geven en nauwelijks helpen bij de gewenste resultaatverbetering. Komt dat door het dashboard, de bestuurder, of de makers van het dashboard?

Lees verder

Stakeholdermanagement: een diepte-investering

Stakeholdermanagementactiviteiten laten laat zich onderverdelen in globaal twee categorieën, waarvan de eerste structureel van aard is en de tweede in de relationele en gedragssfeer ligt. Ik laat van beide een aantal belangrijke elementen de revue passeren.

Geschreven door Hans van Kesteren; na een carrière bij Shell werkt Hans van Kesteren als adviseur bij Laudame Financials.

Lees verder

Laudame Financials Finance Borrel op vrijdag 21 september

Begin jij je weekend op vrijdag 21 september bij dé finance borrel van Rotterdam? Dan openen we namelijk weer de deuren van onze eigen bar voor de Laudame Financials Finance borrel. Je bent van harte welkom!

Lees verder

Vitale mensen maken vitale organisaties

Wat is vitaliteit en wat kan je ermee? Ben ik zelf wel vitaal en vitaal bezig in mijn leven? Waar kan ik het verschil maken bij mijzelf en daarmee ook voor anderen? Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord ‘Vita’, wat leven betekent. Vitaliteit wijst op het bruisen van energie, je sterk en fit voelen, beheerst omgaan met je positieve en negatieve emoties, het beschikken over een grote mentale veer- en stuurkracht en misschien wel het belangrijkste: is een sleutel tot gelukkig(er) worden, zijn en blijven

Lees verder

Teambeloningen, kennis en prestaties

Laten wij in onze gedachten even teruggaan naar de zomer van 2017, het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen. De Nederlandse dames leveren daar als team een fantastische prestatie, die uiteindelijk wordt beloond met een gouden medaille. Juist de teamspirit van deze dames is gedurende het toernooi meerdere malen benoemd. Drijft het zicht op een beloning sporters tot een hoger niveau? Oftewel presteren teams die beloningen ontvangen afhankelijk van de teamprestatie beter dan teams die op basis van individuele prestaties worden beloond?

Lees verder

Deze traditie houden we in ere: 6e Laudame Financials Golf Event

Woensdag 13 juni 2018 was het weer zover. Golfbaan Hitland, the place to be! Tijd voor het traditionele Laudame Financials Golf Event. Alle ingrediënten waren weer perfect: een mooi deelnemersveld voor zowel de clinic als de 9 holes, een fantastische sfeer, veel sportiviteit en de zon begon bij aanvang van het event te schijnen.

Lees verder

Ontmoet Laudame Financials op de CFO Day 2018

Op woensdag 6 juni 2018 vindt de CFO Day 2018 plaats in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Laudame Financials is partner van de CFO Day, het grootste boardroom level event in Nederland. Waar in voorgaande edities oplossingen werden aangereikt voor volatility (Put your business in the fast lane), uncertainty (Accelerate learning) en complexity (Embrace entrepreneurship) wordt er dit jaar ingegaan op het onderdeel dat persoonlijk leiderschap het meest  zal testen: ‘Leading through ambiguity’. 

 

Lees verder

Ontmoet Laudame op de Leadership in Finance Summit

Laudame Financials is partner van de Leadership in Finance Summit. Dilemma's in Finance. Een reorganisatie, robotiseren of niet? En van welke mensen neem je dan afscheid. Kiezen voor die risicovolle overname of toch voor veilig gaan? Onder druk van de baas buiten de lijntjes kleuren?

Lees verder

Schaatsen voor het goede doel

Chapeau! Het Laudame Financials schaatsteam heeft 26 januari jl. wederom een enorme topprestatie neergezet tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. 

Lees verder

Laudame Financials preferred supplier van Eneco.

Na een succesvolle dienstverlening in de afgelopen jaren heeft Eneco aan Laudame Financials de status van preferred supplier verleend. 

Lees verder

1 | 2 >